De rode draad, paarden?

Sinds mijn 6e lopen paarden als een rode draad door mijn leven. Paarden zijn mijn passie en laten mij zien dat ze door hun eigenschappen 100% authentiek zijn, ze leven in het hier en nu. Het is wat het is, op dat ene moment. Een paard is een heldere, intense en krachtige spiegel om jouw eigen kracht aan het licht te brengen. We kunnen veel leren van paarden: mensen leren met name door hun ratio (te denken en zelfs te voelen), hierdoor verliezen we vaak een deel authenticiteit. Onze intuïtie verdwijnt hiermee naar de achtergrond.

Aangesproken en geraakt door verhalen van mensen; wat beweegt en motiveert iemand, hoe zoeken en bewandelen we ons eigen pad, hoe staan we in contact met onszelf en de ander, Dat intrigeerde me al vanaf jongs af aan.

 

IMG_0696

 

 

“Vanuit vertrouwen, geloven in talenten, bouwen aan een band met de juiste afstemming.

Dat is zoals ik de omgang met mensen (en paarden) ervaar” (Kim)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vaste co-coaches van 2B Unique bestaan uit 2 paarden en 1 hond. Indien er op een andere locatie wordt gewerkt kan er met andere paarden worden gecoached,

Ritano  (linker paard)

Ritano is op een bijzondere wijze bij 2B Unique terecht gekomen. Deze wijze ruin is geboren in juni 1998. Met zijn 15 jaar levenservaring is hij een zeer goede heldere leermeester. Ritano heeft een sport carrière achter de rug waar hij uiteindelijk niet gelukkig van werd. Hij schitterde in de ring, maar verloor zijn paard zijn en kwam veel in verzet. Een heeft een nieuwe carrière als coach paard! Het is een zeer gevoelig, intovert paard. Neem jij geen leiding dan kan hij het veel beter!

 

Uniek

Uniek kocht ik als 1,5 jarige ruin. Ondeugend, ontdekkend grens verkennend. Door velen omschreven als een vervelend paard wat continue op zoek ging naar jouw grenzen. Uniek is mijn leermeester tot op de dag van vandaag. Hij is een zeer gevoelige ruin van 12 jaar oud. Hypersensitief, expressief en vol energie. Hij geeft cliënten een zeer heldere, intense en zuivere spiegel. Voelt aan waar het om draait en zal als Ritano het niet duidelijk kan maken de rol over pakken als co coach. Twee paarden met een totaal ander karakter, aanvullend in het systeem en ieder hun plek in de kudde.

 

Geus

Geus is een Golden Retriever reu van 3 jaar oud. Hij is tijdens zijn basis opleiding tot hulphond afgekeurd. Als open, vrolijke en gevoelige hond neemt hij een belangrijke rol in tijdens de kennismaking en/of coachsessies.  Hij weet op de juiste momenten steun te geven in het proces.

IMG_0652

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn