Heb je wel eens paarden gezien, er mee gewerkt? Ze kunnen je in het diepste van jezelf raken!

Al in het eerste contact komen veel zaken op een natuurlijke manier aan de orde, zoals: verbinding, leiderschap,  (non) verbale communicatie, verantwoordelijkheid, samenwerken, vertrouwen, assertiviteit, grenzen stellen, creativiteit, relaties etc.

Het paard spiegelt jou in wat je doet, niet in wat je denkt wat je doet.  Hierdoor helpen de paarden jou om het denken, voelen en doen op een lijn te brengen.

Paarden leven van nature in een kudde in een open omgeving. Ieder kudde lid heeft zijn eigen talent en rol binnen deze kudde.  Voor paarden zijn respect, vertrouwen en authentiek gedrag leidende principes voor hun overlevingsstrategie.  Paarden zijn ook vluchtdieren, hierdoor moeten zij in een fractie van een seconde kunnen beslissen wat ze moeten doen tijdens een bepaalde situatie.

Doordat paarden zo sensitief zijn maakt ze dit zo een heldere spiegel tijdens coachsessies. Ze reageren puur en zonder waardeoordelen op jouw overtuigingen, wensen, intenties en gemoedstoestand. Ze geven direct feedback op jouw manier van communiceren, houding, gedrag en emoties. Uit het samenspel met het paard zal je inzicht krijgen in en het effect van (on)bewuste patronen die zich in jouw leven afspelen.

Het paard vormt als het ware een spiegel, waardoor je razendsnel tot zelfinzicht komt.

Een respectvolle en waardevolle ontmoeting!

 

IMG_0696
“Paarden liegen niet; ze spreken altijd de waarheid met hun lichaam. Er bestaat geen scheiding tussen wat een paard denkt en wat zijn lichaam uitdrukt. Mensen daarentegen bluffen, doen alsof en verschuilen zich. We leren te doen alsof we het leuk vinden om over koetsjes en kalfjes te praten, we leren allerlei sociale spelletjes te spelen en ook leugentjes om bestwil te vertellen.” (Chris Irwin)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn